Welkom bij RobocupJunior

CategorieënBestanden

folder icon 1 Folders
Hier zijn alle informatieve folders over RoboCup Junior opgenomen.
folder icon 9 RoboDidactics Doorlopende Leerlijn Robotica

RoboDidactics is een doorlopende leerlijn, die is opgezet voor Robotica onderwijs voor leerlingen van 9-19 jaar.Het omvat lesmateriaal voor drie verschillende niveaus: 1-Conceptueel, 2-Fysiek en 3-Programma. De lessen voor Level 1 zijn in deze sectie te vinden. De lessen voor de NLT robotica module voor de drie levels zijn te vinden in de NLT download sectie. Dit is nieuw materiaal geschikt voor de Lego EV3/NXT.

De Rescue modules zijn opgezet voor Level 1 en Level 2. Voor Level 1 is er een EV3 en NXT versie, voor Level 2 op dit moment alleen nog een EV3 versie. Een NXT versie volgt later.

De Voetbal modules bestaan alleen voor de NXT op Level 1. Download hier alle lesmateriaal en bijbehorende myBlocks. De NXT-G software is te downloaded van de Lego site en staat beschreven in het lesmateriaal.

folder icon 9 NLT Robotica voor Havo/VWO

NIEUW - Nu ook 3D printed versie van NLT robotica module.

In deze sectie wordt al het beschikbare materiaal voor de NLT Robotica module opgenomen. Er zijn drie verschillende secties, een voor de Java versie en een tweede voor de EV3/NXT versie en een derde voor de 3D Printed versie.

De EV3 versies van 2015 zijn gebaseerd op de nieuwere EV3 software, die ook geschikt is voor de NXT. De eerste drie delen zijn inmiddels beschikbaar en zijn ook te vinden onder de RoboDidactics doorlopende leerlijn.

In de loop van 2015 komen er ook voor de Java versieĀ  nieuwe modules beschikbaar.

folder icon 6 Spelregels

Hier zijn alle spelregels te vinden die in 2017 van kracht zijn. In Januari 2017 worden de nieuwe spelregels gepubliceerd, die bij de wedstrijden op 22 April in Delft en in juli tijdens de WK in Japan gebruikt worden. Deelnemers, bestudeer deze spelregels goed om verrassingen tijdens de wedstrijden te voorkomen.

folder icon 5 Speelvelden

Hier zijn alle speelvelden opgenomen die bij de wedstrijden begin april gebruikt worden. In 2016 kennen we bij Rescue alleen het groene wedstrijdveld en de Arena met twee verdiepingen. Voor voetbal gebruiken we het speelveld zoals in de spelregels van 2016 is aangegeven. Voor de 1:1 voetbalwedstrijd gebruiken we een kleiner veld met groene ondergrond met een witte rand aan de buitenkant van het veld en een zwart vlak voor de doelen.

folder icon 3 Robots