Welkom bij RobocupJunior

Software

Er zijn verschillende programmeertalen waarin de Lego MindStorms kits kunnen worden geprogrammeerd. In Nederland is de NXT-G van Lego populair. Daarnaast wordt ook het gratis pakket Not Quite C (NQC) of NXC samen met BCC veel gebruikt. Het LeJos programma - dat ook gratis kan worden gedownload - maakt het mogelijk om met een dialect van Java op de NXT te werken.

Voor de EV3 is de programmeertaal EV3-G ontwikkeld, die gemakkelijker te gebruiken is en deze nieuwe omgeving is ook geschikt gemaakt voor de NXT.

Het RoboPAL programma wordt in de loop van 2014 vervangen door een nieuwe versie met bijbehorend lesmateriaal dat is gebaseerd op de EV3-G software. Daarnaast wordt getest met een nieuwe simulator. Voor de Java versie van de NLT module komt in 2014 een nieuwe versie die gebaseerd is op LeJos voor de NXT. Zodra LeJos voor de EV3 beschikbaar is zal ook hiervoor een versie komen.

Er is ook lesmateriaal beschikbaar in de download sectie.

Welke software moet je kiezen?
Je kunt het beste die software kiezen, waarmee op je school al de meeste ervaring is opgedaan. RoboCup Junior stelt geen eisen en je bent volledig vrij in je keuze. Ons lesmateriaal is momenteel beschikbaar voor RoboLab,NXT-G en roboPAL. Voor andere talen kun je zelf de voorbeelden omzetten vanuit de documentatie.