De robot moet de zwarte lijn volgen en onderweg de obstakels vermijden. Als de robot bij het laatste vak in het speelveld is gekomen, genaamd de evacuatiezone, moet het slachtoffers in een eind vak plaatsen, genaamd het evacuatiepunt. Als dit lukt zal het team het volledige aantal punten kunnen verdienen. De robot heeft 8 minuten de tijd om dit te doen.

Er zullen punten worden verdiend voor het: afleggen van de route, ontwijken van hindernissen en redden van slachtoffers. Er zijn checkpoints op het speelveld waarnaar een robot terug mag gaan als het vastloopt.

De tegels zijn hier te downloaden, zodat je ze kan uitprinten. Dit werkt bet beste als je een A3 printer hebt: rescue_tegels_2019. Daarnaast zijn de tegels ook te koop in een oefenpakket. Hierin zitten 10 dubbelzijdige tegels, een rolletje alumniumtape en een rolletje rood isolatietape. Dit zijn dezelfde materialen die we ook bij de echte wedstrijd gebruiken. Om tegels te bestellen kunt u een mailtje sturen naar: mees@robocupjunior.nl onder vermelding van uw volledige naam, adres en postcode. Een pakket kost 50 euro incl. btw en kan gratis opgehaald worden in Delft, of verstuurd worden voor ca. 10 euro.

Zie hieronder de gedetailleerde regels van Redden. Als er vragen of onduidelijkheden over zijn, gebruik dan onze nieuwe forum! U kunt ook een mailtje sturen naar: mees@robocupjunior.nl

Redden 2022 Reglement